Mladost srušila Tuzla City, Krupa pobijedila Slobodu

Završene su dvije utakmice 26. kola Premijer lige BiH, Mladost je savladala Tuzla City, a Krupa je pobijedila Slobodu.

Mladost je u Doboju kod Kaknja slavila protiv Tuzla Cityja, a konačan rezultat na kraju je glasio 2:0. Domaći su jako dobro otvorili susreti i već u 11. minuti stigli do gola, kada je sjajni Hiroš oduzeo loptu Nukiću, a nakon toga lijepo pogodio i doveo svoj tim u vodstvo.

Tuzla City je imao priliku da se vrati u meč u 44. minuti, ali je Mišić promašio penal. Na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

U drugom poluvremenu Tuzla je pokušala doći do izjednačenja, ali jako dobar je bio golman Mladosti, Velić koji je zaustavio pet velikih šansi. Nepisano pravilo se ostvarilo opet, Tuzla nije iskoristila svoje šanse a, kazna je stigla na drugoj strani kada je Vladić iskoristio loše istrčavanje Muminovića i pogodio za 2:0. 

Tuzla City je krenuo po pogodak, konstantno su stvarali šanse pred golom domaćih, ali je Velić bio sjajan i čuvao svoj tim te na kraju donio pobjedu Mladosti. Ovo je velika pobjeda za Mladost, koja se nalazi sada na osmoj poziciji na tabeli, dok je Tuzla ostala na poziciji broj šest.

U drugom meču koji se igrao u terminu od 15:00 sati Krupa je na domaćem terenu pobijedila Slobodu sa 1:0, a ključni trenutak desio se u 23. minuti kada je Dujaković promašio penal, no Mandić je bio na pravom mjestu i postigao jedini gol na ovom meču.