Nagradni konkurs za najbolje fotografije na temu “Boje mog mjesta”

Javna ustanova “Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo” je objavila nagradni konkurs za najbolju fotografiju na temu “Boje mog mjesta”.

Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi od 15 do 30 godina sa područja Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz općine Centar.

Kako je navedeno u javnom pozivu svaki učesnik ima pravo poslati tri fotografije na konkurs i to putem online prijave koju je moguće ispuniti na web portalu Centra kulture i mladih:https://centarkulture.ba/foto-nagradni-konkurs/ do 30.aprila u 12 sati.

Sve pristigle radove će ocjenjivati stručni žiri u sastavu Dženat Dreković, Milomir Kovačević Strašni i Branimir Karanović, nakon čega će proglašenje najboljih fotografija biti upriličeno na online izložbi, o čijem terminu će učesnici biti blagovremeno obaviješteni.

Sva dodatna pitanja moguće je dostaviti postaviti putem sljedećeg e-maila: galerija@centarkulture.ba, dok će sve potrebne informacije prijavljeni kandidati dobiti putem web stranice www.centarkulture.ba ili na mail adresu koju su dostavili prilikom svoje prijave.

Zahvaljujući pokroviteljima i sponzorima, među kojima je i Općina Centar, obezbijeđen je nagradni fond konkursa u iznosu od 1800 KM.

Prva nagrada je fotoaparat Canon EOS4000D, druga nagrada je poklon bon u vrijednosti od 400 KM, treća nagrada je poklon bon od 300 KM, dok je za četvrto mjesto obezbijeđena i specijalna nagrada žirija, poklon paketi sponzora IuteCredit, Violeta i Svjetlostkomerc.