Nastavlja se Premijer liga BiH, Željezničar gostuje Slobodi, derbi Širokog i Sarajeva na Koševu

Danas se nastavlja M:tel Premijer liga Bosne i Hercegovine, pred nama je 24. kolo, a danas se igraju tri utakmice.

Očekuje nas dosta uzbuđenja i dobrog nogometa. Od 15 sati igraju se dva susreta, a mnogo više pažnje privlači duel Slobode i Željezničara u Tuzli.

Željezničar i Sloboda su stari rivali i njihove utakmice su uvijek bile jako zanimljive, osim toga oba tima su vrlo loše počela drugi dio sezone i dovela su se u tešku situaciju. Tuzlacima predstoji grčevita borba za opstanak, dok Plavi s Grbavice zaostaju za mjestima koja vode u Evropu i moraju pokušati nadoknaditi propušteno.

Treneri klubova nisu davali neke velike najave, a znaju da je pobjeda imperativ za obje ekipe.

U istom terminu, posljednjeplasirana Krupa dočekuje Tuzla City i ovo im je možda posljednja prilika da eventualnom pobjedom uhvate priključak za ekipama koje se bore za opstanak. Tuzlaci igraju sjajno u uvodnim kolima drugog dijela prvenstva i žele nastaviti uspješan niz u borbi za izlazak na evropsku scenu.

Apsolutni derbi kola, a možda i prvenstva, igra se na Koševu od 17 sati gdje će lider i aktuelni šampion Sarajevo dočekati drugoplasirani Široki Brijeg. Razlika na tabeli između dva tima je samo pet bodova i to govori koliko je ovo bitna utakmica za obje ekipe.

Prije nekoliko sedmica na Pecari, Široki Brijeg je pobijedio 1:0, a najavljuju hrabru igru i na Koševu. Bordo tim više nema pravo na kikseve na domaćem terenu jer bi ozbiljno ugrozili vodeću poziciju, a pobjedom bi ušli u jako dobru situaciju i bili bi nadomak titule.

Rezultati i parovi 24. kola m:tel Premijer lige BiH

Petak:

Mladost – Zrinjski 1:1

Radnik – Borac 1:3

Subota:

15:00 Sloboda – Željezničar (Moja TV)

15:00 Krupa – Tuzla City 

17:00 Sarajevo – Široki Brijeg (Arena Sport 1)

Ponedjeljak:

18:00 Olimpik – Velež (Arena Sport 1)