Nastavlja se Premijer liga BiH, Zrinjski dočekuje Sarajevo, Krupa gostuje Veležu

Danas se nastavlja M:tel Premijer liga Bosne i Hercegovine, pred nama je 27. kolo, a danas se igraju tri utakmice.

Derbi kola će se bez ikakve sumnje igrati u Mostaru, gdje Zrinjski dočekuje Sarajevo. Bordo tim je vezao dva poraza i ozbiljno ugrozio prvo mjesto. Zrinjski s druge strane ako pobijedi u ovom susretu prišao bi im na bod razlike.

Ovaj susret je od velikog značaja za obje ekipe, ulog je ogroman a obje ekipe ulaze nešto slabije zbog izostanaka standardnih prvotimaca. Zrinjski će igrati bez napadača Nemanje Bilbije dok je Sarajevo oslabljeno neigranjem Hrvoja Miličevića a upitni su Fanimo i Handžić. Susret se igra u 19 sati Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Nešto ranije u terminu od 15 sati igraju se dva susreta. Velež koji se nalazi u jako dobroj formi dočekuju Krupu i ima priliku ako Sarajevo kiksa da se uključi u direktnu borbu za titlu. Krupa se bori za opstanak ali igraju sjajno u zadnje vrijeme pa će Velež imati težak zadatak.

U drugom meču Sloboda će biti domaćin Mladosti, Tuzlaci su ovaj meč označili kao meč sezone. Pobjeda bi im donijela mirnu završnicu sezone, dok bi svaki poraz povećao brigu oko opstanka.

Mladost dolazi na megdan Slobodi rasterećena sa solidnim bodovima, pa će napadačkom igrom tražiti pozitivan rezultat.

Raspored 27. kola Premijer lige:

Subota

15:00  Velež – Krupa (Arena Sport)

15:00 SlobodaMladost DK

19:00 Zrinjski – Sarajevo (Moja TV)

Nedjela

15:00 Tuzla City – Radnik (Arena Sport)

17:00 Željezničar – Olimpik (Moja TV)

19:00 Borac – Široki Brijeg (Arena Sport)