Novo ime u stručnom štabu Zmajica: Ovi susreti će nam pokazati šta naša liga može da nam ponudi

Reprezentativke Bosne i Hercegovine se u Trening centru NSBiH u Zenici pripremaju za prijateljske utakmice sa Albanijom i Mađarskom.

Novo ime u stručnom štabu selektorice Samire Hurem je trener Zoran Dimitrić koji je i prije radio u ženskim nacionalnim selekcijama.

“Prije svega čast mi je, ali i velika obaveza što sam dio ‘A’ reprezentacije. Prvi utisci su da u ekipi vlada veoma pozitivna energija. Sve je na visokom nivou i atmosfera je takva da zrači optimizmom”, kaže Dimitrić i nastavlja:

“S obzirom na to da je većina igračica na ovom okupljanju iz domaćeg takmičenja, ovi susreti će nam poslužiti da vidimo na čemu smo i šta naša liga može da nam ponudi. Ovo će biti odlična prilika za igračice koje do sada nisu imale veliku minutažu da pokažu koliko na njih možemo računati u budućnosti”.

Jedna od iskusnijih igračica Melisa Hasanbegović o ovom okupljanju kaže:

“Nakon uspješnih kvalifikacija sad je vrijeme da napravimo nove korake prema naprijed. Nadam se da ćemo ove prijateljske utakmice iskoristiti na najbolji način. Selektorica je pozvala dosta novih igračica i vidjećemo koliko nam one mogu pomoći u narednom periodu. Atmosfera u ekipi je, kao i uvijek na visokom nivou i sigurna sam da će tako i ostati”, prenosi Sport Centar.