Održan inicijalni sastanak političkih stranaka sa ciljem zajedničkog djelovanja svih stranaka

Mirsad Hadžikadić, lider Platforme za progres se oglasio na svom Facebook profilu povodom sastanka političkih stranaka koji je održan danas u prostorijama Platforme za progres.

“Danas je u prostorijama Platforme za progres održan inicijalni sastanak političkih stranaka, sa ciljem zajedničkog djelovanja svih stranaka koje se bore za građansku ideju u Bosni i Hercegovini.

Svi prisutni su se složili da je zajedničko djelovanje stranaka građanske orijentacije posljednja prilika za uspostavljanje pravedne i funkcionalne Bosne i Hercegovine i da je potrebno naći najbolji modalitet takve saradnje.

Zajedničko djelovanje ne smije biti zasnovano na podjeli pozicija, već na programima i principima koji će dovesti do suštinske promjene u Bosni i Hercegovini.

U skladu sa mojim prethodnim najavama, razgovarali smo o mogućoj zajedničkoj organizaciji masovnih građanskih protesta koji su predviđeni za 30.05.2021. godine u Sarajevu, ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvoljavala.

Razgovori će se nastaviti, a stranke će osmisliti svoje prijedloge načina udruživanja, zajedničkog programa i principa na kojima će to udruživanje biti zasnovano.

Cilj je osmisliti i ponuditi nove ideje koje do sada nisu bile prisutne na bh. političkoj sceni, a sve kako bi Bosna i Hercegovina istinski postala država u kojoj su pomirena individualna i prava naroda i u kojoj će njeni građani uživati sva prava jedne moderne i europske države.

Konačna odluka o načinu saradnje će biti donesena zajednički. Ovo je presudan momenat i samo zajedno možemo pobijediti u ovoj borbi protiv sve otvorenijih naznaka “mirne podjele” Bosne i Hercegovine”, napisao je Hadžikadić.

Danas je u prostorijama Platforme za progres održan inicijalni sastanak političkih stranaka, sa ciljem zajedničkog…

Objavljuje Mirsad HadžikadićPonedjeljak, 12. travnja 2021.