Općina Centar nastavlja finansijski podržavati rad Roditeljske kuće

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je zaključak o isplati finansijskih sredstava u iznosu od 3.000 KM Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”.

Naime, pomenuto Udruženje obratilo se Općini Centar sa molbom za finansijsku podršku radu Roditeljske kuću koja je smještena u krugu Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu, saopćeno je iz općine Centar.

Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”, kroz projekat Roditeljske kuće, pruža oboljeloj djeci i njihovim porodicama drugi dom, porodičnu atmosferu i mjesto, na kojem bar na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje.

Tokom liječenja, roditelji i djeca ostvaruju pravo na besplatan smještaj, osnovne životne namirnice, sredstva za dezinfekciju i ličnu higijenu, stručnu pomoć psihologa, socijalnog radnika i pedagoga, te okupacione radionice za roditelje i kreativne radionice za djecu.

Ovaj čin predstavlja nastavak višegodišnje finansijske podrške Općine Centar prema Roditeljskoj kući u kojoj su smješteni roditelji iz cijele Bosne i Hercegovine tokom liječenja njihove djece na Hematoonkološkom odjelu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu.

Općina Centar će i u budućnosti, u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati rad Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”, a samim tim i rad Roditeljske kuće.