Općina i Kanton žele zajednički rješavati stambeno pitanje boračke populacije

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa predsjedavajućim Gradskog vijeća i vijećnikom u Općinskom vijeću Centar Jasminom Ademovićem posjetio je ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omera Osmanovića.

Na sastanku je razgovarano o saradnji Ministarstva za boračka pitanja KS i Općine Centar i Grada Sarajeva, a koja se tiče boračke populacije.

Ministar Osmanović je naglasio da Kanton Sarajevo može uraditi značajne pomake kada je u pitanju briga o boračkoj populaciji, ali da bi oni bili mnogo veći kada bi se radilo zajedno sa lokalnim zajednicama.

Želimo da sarađujemo sa lokalnim zajednicama kada je u pitanju stambeno rješavanje boračke populacije. Svi procesi bi mnogo brže i lakše išli kada bi imali saradnju sa općinama na nivou Kantona“, kazao je ministar Osmanović.

Predsjedavajući Đozo je istakao da će Općina Centar, u skladu sa mogućnostima, podržati projekte namijenjene boračkoj populaciji, a posebno one koji se tiču zapošljavanja demobilisanih pripadnika Armije i MUP-a RBiH, kao i projekta uklanjanja arhitektonskih barijera, saopćeno je iz općine Centar.