Oskar 2021: Najbolje modne kombinacije sa dodjele Oskara

Većina ceremonija dodjele nagrada protekla je bez crvenih tepiha u posljednjih godinu dana, iz sasvim razumljivog razloga što ne bi bilo gostiju koji bi prošetali njima.

Ali onda su došli nedjeljni Oscari – vrhunac sezone nagrada; najveće veče u kalendaru zabave – gdje su nominirani ohrabrivani da se osobno pojave, ako mogu, umjesto da zovu virtuelno.

Rezultirajući crveni tepih dao nam je eleganciju, blistavost i eksploziju boja. Donosimo vam 10 najvećih i najljepših izgleda s 93. dodjele Oskara.

Regina King

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Regina King je prije dvije godine osvojila nagradu za najbolju sporednu glumicu za nastup u ulici Beale Street Could Talk.

Ove godine se na dodelu Oskara vratila ne kao glumica, već kao režiserka filma One Night In Miami, koji je imao tri nominacije.

Na crvenom tepihu King je nosila prilagođenu, blijedoplavu haljinu Louis Vuitton sa zanosnim naborima i odvažnim ramenima u stilu 1980-ih.

Paul and Liz Raci

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Paul Raci, zvijezda Sound of Metala, bio je raspoložen dok je sa suprugom Liz Hanley Raci, koja je ujedno i agent 73-godišnjeg glumca, stigao na crveni tepih.

Moja supruga je moj agent već 20 godina i tamo se bori za mene“, rekao je nominirani za sporednog glumca za magazin People. “Moja supruga Liz, bit će tamo sa mnom i ona je moje srce.”

Raci tečno govori znakovni jezik i govorio je i potpisivao svoje odgovore dok je razgovarao s novinarima na crvenom tepihu.

Emerald Fennell

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Britanski režiserka Emerald Fennell slavno je snimila Promising Young Woman dok je bila u sedmom mjesecu trudnoće. Film koji je osvojio pet nominacija za Oscara, sniman je samo 23 dana 2019. godine.

Dvije godine kasnije, Fennell se našla u šetnji crvenim tepihom na nedjeljnoj dodjeli Oskara – ovog puta trudna sa svojim drugim djetetom.

Izgledala je prelijepo u voluminoznoj cvjetnoj haljini od Guccija, koja je mjestimice bila ružičasta, ali uglavnom zelena (možda referenca na vlastito ime).

Martin Desmond Roe i Travon Free

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Martin Desmond Roe i Travon Free pobijedili su u najboljem živom akcijskom kratkom filmu za svoj film “Two Distant Strangers”. Njihova moderna odjeća na crvenom tepihu došla je u kompletu s dirljivom i suptilnom počašću pokojnom Kobeu Bryantu.

Košarkaš i njegova kćerka Gianna bile su dvije od devet osoba koje su poginule u tragičnoj nesreći helikoptera prošlog januara. Gianna Bryant, koja je imala samo 13 godina, bila je izuzetno nadarena košarkašica poput njenog oca.

Roe i Free nosili su ukrašene Dolce & Gabbana igle s biserom s brojevima 24 i 2 – koji su bili brojevi dresa Bryanta i njegove kćeri.

Ubrzo nakon njegove smrti, Los Angeles Lakers povukli su broj 24 kao znak poštovanja prema zvijezdi, koja je i sama osvojila Oscara 2018. za dragu košarku, animirani kratki film koji je napisao i pripovijedao.

Maria Bakalova

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zvijezda Borat naknadnog filma Moviefilm pronašla je najlakši način da se pridržava pravila od dva metra: odjenite haljinu široku šest metara.

Zapravo, haljina Louis Vuitton koju je nosila sadrži 100 metara tila – lagani mrežasti materijal – uparen sa dubokim V izrezom ukrašenim dijamantima.

Nominirana za najbolju sporednu glumicu izgledala je nevjerovatno dok je šetala crvenim tepihom, a iskreno nam je drago što je napokon imala priliku pokazati glamurozniju stranu.

Njena uloga u Boratu bila je suprotna – uključivala je sve, od intervjua Rudyja Giulianija u hotelskoj sobi do sudjelovanja u brojnim grubim scenama zajedno sa Sacha Baron Cohenom. Ako je iko ove godine zaradio nastup na crvenom tepihu, to je Maria.

Viola Davis

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Viola Davis izgledala je predivno u haljini Alexandera McQueena koju je dizajnirala Sarah Burton.

Laura Dern

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kao jedna od prošlogodišnjih pobjednica, Laura Dern vratila se ove godine kako bi predstavila kategoriju najboljeg sporednog glumca.

Njezina divna haljina Oscar de la Renta odala je tri simultane poruke:

1. Laura Dern jedna je od najbolje odjevenih žena u Hollywoodu.

2. Lauri Dern neće biti hladno na after partyju.

3. Bjorkina labudova haljina s Oscara 2001. bila je mnogo ispred vremena nego što smo mislili.

Chloé Zhao

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Iako su neke stvari držale ležerno (poput pobjednice za najbolju režiju Chloé Zhao, koja je svoju haljinu s visokim ovratnikom uparila sa oštrim bijelim tenisicama), većina prisutnih uživala je u rijetkoj prilici da se preruši za kamere sportskih hrabrih boja i blistavih haljina.

Zlato je oduvijek bilo tema na crvenom tepihu Oscara, a boja je bila na snazi ​​u nedjelju navečer.

Crip Camp

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Na crvenom tepihu bile su i zvijezde i producenti Crip Campa, nominirani za najbolji dokumentarni igrani film.

Zajedno sa Sound of Metal i Falling Through, Crip Camp je bio jedan od nekoliko nominiranih ove godine koji su pohvaljeni zbog njihove zastupljenosti u invalidnosti.

Korektori Nicole Newnham (drugi lijevo) i Jim LeBrecht (u sredini) nosili su prelijepu krem ​​haljinu i mornarsko plavi ansambl Gucci po mjeri.

Nakon što su tweetali sliku sa crvenog tepiha u Los Angelesu, jedan korisnik je odgovorio: “Kao tinejdžer s invaliditetom, ovo je najkul stvar koju sam ikad vidio.”

I ili prvi put ikad, ovogodišnja bina Oscara imala je rampu kako bi se osiguralo da korisnici invalidskih kolica nemaju problema da izađu na govor za prihvaćanje.

Alan Kim

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Devetogodišnjak nije samo jedna od probojnih zvijezda Minarija, idemo dalje i reći ćemo da je probojna zvijezda cijelih dodjela Oskara.

Kim je imao stilsko odijelo Thom Brownea s kratkim hlačama (u Los Angelesu je poprilično vruće u ovo doba godine) i prugastim čarapama, bez napora pokazujući nekim svojim glumačkim starješinama kako se to radi, piše BBC.