Pet osoba uhapšeno zbog otmice pasa Lady Gage i ranjavanja šetača

Pet osoba uhapšeno je i optuženo za otmicu pasa Lady Gage i tešku ozljedu nanesenu vatrenim oružjem muškarcu koji je šetao ljubimce u februaru u Hollywodu, objavile su vlasti, prenose agencije.

Trojica uhićenih mladića optužena su za krađu pasa i pokušaj ubistva šetača kućnih ljubimaca, objavio je državni odvjetnik George Gascon iz Los Angelesa.

To je besramni zločin na javnom mjestu u kojem je jedan muškarac teško ozlijeđen“, rekao je Gascon.

Još dvije osobe optužene su za suučesništvo, a jedna od njih je žena koja je vratila francuske buldoge dva dana nakon krađe.

Nagrada za povrat ljubimaca

Jennifer McBride (50), tada je rekla da ih je pronašla na ulici i stupila u kontakt s Lady Gagom koja je u vrijeme otmice u Rimu snimala film, ali je preko medija obećala za povrat svojih ljubimaca 500.000 dolara nagrade.

McBride je bila u vezi s petim osumnjičenim, ocem trojice napadača i trebala je pokupiti nagradu, rekla je policija.

Gagini psići Koji i Gustav oteti su 24. februara unatoč otporu što ga je pružio njihov šetač, zaposlenik pjevačice, a oni su u njega pucali te mu teško ozlijedili pluća. Otmičari su dva psa strpali u auto, a treći se uspio istrgnuti i zatim vratiti te stisnuti do ranjenog šetača Ryana Fischera.

Bio sam vrlo blizu smrti“, rekao je poslije u intervju 30-godišnji Fischer.

Policija je u četvrtak rekla da istraga “ne vjeruje u to da su osumnjičeni ciljali šetača znajući tko je vlasnik” pasa.

Međutim, dokazi upućuju na to da su osumnjičeni znali za visoku cijenu pasmine jer su francuski buldozi relativno rijetka i tražena pasmina i mogu se prodati za nekoliko hiljada dolara.

Trojica braće, James Jackson (18), Jaylin White (19) i Lafayette Whaley (27) optuženi su za pokušaj ubistva, pokušaj pljačke i pljačku drugog stepena, a McBride i peti optuženi Harold White (40) za saučesništvo.

Svih petero izjasnilo se da nisu krivi u četvrtak, a sljedeće ročište zakazano je za 11. maja.