Počela sanacija ulice Braće Nuhić na Jarčedolima

Počela je sanacija ulice Braće Nuhić koja se nalazi na Jarčedolima, navode iz Općine Stari Grad.

Riječ je o veoma prometnoj lokalnoj ulici čiju sanaciju su zatražili građani mjesne zajednice Hrid-Jarčedoli na prošlogodišnjem Zboru građana, kao i Prijemima stranaka na otvorenom.

Nakon toga je odlukom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića ova ulica uvršena među prioritete za sanaciju u 2021. godini. Sredstva za sanaciju ove ulice planirana je budžetom Općine Stari Grad Sarajevo za 2021. godinu u iznosu od 64.700 konvertibilnih maraka.

Prije nekoliko dana počeli su pripremni radovi u ulici gdje je prvenstveno potrebno sanirati tri potporna zida kako bi se osigurali uslovi za ulazak mašina i početak rada na kolovoznoj konstrukciji.

“Na tri dionice ulice Braće Nuhić prijeti opasnost od obrušavanja, te se pristupilo sanaciji dva potporna zida i potpunoj rekonstrukciji trećeg zida. Na taj način osigurat ćemo sigurne uslove za početak rada na kolovozu i uklanjanje postojeće asfaltne površine, a nakon toga realizaciju svih predviđenih radova na ovoj dionici”, pojasnili su iz nadležne općinske Službe za insvesticije i komunalne poslove Općine.

Šta će se sve uraditi

U sklopu radova u ulici Braće Nuhić planirana je sanacija 190 metara ulice, a radit će se: uklanjanje oštećene asfaltne površine, tamponiranje, izrada drenaže, ugradnja kanalizacionih cijevi dužine 17 metara, ugradnja slivnika, rešetki i šahtova, te završno asfaltiranje.

Izvođač radova je građevinska firma ‘OXA’ iz Sarajeva sa kojom Općina Stari Grad ima potpisan okvirni Sporazum o održavanju saobraćajnica za period 2020/2022. godina, a rok za izvođenje radova je 30 dana.

Foto: Stari Grad
Foto: Stari Grad