Povučene dvije epizode popularnog crtanog Spužva Bob

Epizoda popularnog crtanog “Spužva Bob skockani” na temu virusa povučena je usred pandemije koronavirusa, dok je druga skinuta s emitovanja jer priča nije bila prikladna za djecu, rekao je predstavnik Nickelodeona.

Epizoda pod nazivom “Kwarantined Crab” se ne emitira zbog, kako je kazao izvršni potpredsjednik Nickelodeona za komunikacije David Bittler, osjetljivosti usljed globalne pandemije u stvarnom svijetu.

Epizoda 12. sezone smještena je u Krusty Krab, restoran brze hrane u kojem radi Spužva Bob. Zdravstveni inspektor kaže zaposlenima da neko ima “gripu” i stavlja sve ljude u karantin, izazivajući paniku, piše NBC News.

Druga epizoda, iz sezone 3, “Mid-Life Crustacean”, nije emitirana od 2018. godine “nakon revizije standarda u kojoj smo utvrdili da neki elementi priče nisu prikladni za djecu”, rekao je Bittler.

U toj epizodi, šef Spužva Boba, gospodin Kliještić, osjeća se staro i želi noćni izlazak sa Spužvom Bobom i njegovim najboljim prijateljem Patrikom zvijezdom. Neobična noć završava provalom u kuću jedne žene i krađom njenog donjeg veša. Ona ih uhvati i ispostavi se da je to Kliještićeva majka.