Premijer liga BiH: Željezničar protiv Olimpika traži izlaz iz krize, Borac lovi prvo mjesto

Danas se igraju preostale tri utakmice 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Željezničar će ugostiti Olimpik, a Borac Široki Brijeg.

Željezničar će na stadionu Grbavica ugostiti u Olimpik i pokušati ostvariti prvu pobjedu još od 2. decembra prošle godine. Plavi se nalaze u jako teškoj situaciji skoro pet mjeseci ne znaju za pobjedu, a za to vrijeme. Trener Amar Osim je dobio otkaz, a njegov nasljednik Blaž Slišković je na debiju u prošlom kolu remizirao u gostima kod Radnika. Ako pobjede danas Plavi se mogu vratiti u borbu za Evropu.

Olimpik je isto u krizi koju su kratko prekinuli upravo pobjedom na Grbavici protiv Željezničara sredinom marta. Međutim, u naredne četiri utakmice osvoji su samo bod pa su i dalje u opasnoj zoni koju bi mogli napustiti ako danas opet slave na Grbavici.

Jako važna utakmica se danas igra u Banjoj Luci gdje će Borac dočekati Široki Brijeg. Borac je uvezao sedam uzastopnih pobjeda i nalaze se u sjajnoj formi, a ako danas slave preuzet će lidersku poziciju. Široki se nalazi u maloj krizi, u zadnja tri kola su osvojili samo jedan bod, ali i dalje su u borbi za izlazak u Evropu, pa sigurno neće odustati.

Tuzla City će ugostiti Radnik i pobjeda je imperativ jer bi se i oni mogli uključiti u borbu za Evropu kroz prvenstvo, nakon što su ispali iz Kupa BiH. Radnik se nalazi samo bod od opasne zone, pa sigurno da neće biti lagan protivnik, a svoj debi će na klupi Radnika imati na klupi danas Vlado Jagodić.

Rezultat i parovi 27. kola m:tel Premijer lige BiH

Subota:

Velež – Krupa 2:1

Sloboda – Mladost 1:0

Zrinjski– Sarajevo 1:1

Nedjelja:

15:00 Tuzla City – Radnik ( Arena Sport)

17:00 Željezničar  – Olimpik Moja Tv)

19:00 Borac – Široki Brijeg Arena Sport)