Omega
Foto: Arhiv

Pripadnici SIPA-e završili aktivnosti izuzimanja poslovne dokumentacije KCUS-a, FUCZ-a i Verlaba

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) napustili su večeras prostorije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Federalne uprave civilne zaštite i kompanije Verlab, čime su završili svoje aktivnosti izuzimanja određenog broja predmeta, potvrdio je Luka Miladinović, portparol SIPA-e.

“Završene su aktivnosti u vezi privremenog oduzimanja predmeta po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. SIPA će u zakonskom roku navedenim institucijama dostaviti izvještaje o realizaciji”, kazao je portparol Miladinović.

Tužilaštvo KS je po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora koje je nabavila firma “Srebrena malina” i druge probleme u funkcionisanju Covid odjela.

Po nalogu Tužilaštva KS, federalni zdravstveni inspektori 6. aprila 2021. su pokrenuli inspekcijski nadzor na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, prenosi Faktor