Jakovič: Ode nam istinski i veliki prijatelj, ali njegova djela ostaju zauvijek zapamćena

Prvi ambasador SAD-a u BiH i član Kruga 99 Viktor Jakovič uputio je saučešće povodom smrti penzionisanog generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovana Divjaka.

Jakovič ističe da je Divjak svojim životom i nezaboravnim dostignućima predstavljao sve što je najvažnije i najznačajnije u multietničkoj i multikulturalnoj BiH.

“Za vrijeme najtežih dana nije mijenjao svoj čvrst stav o odbrani Republike i države. Predstavljao je nesumnjivo dostojanstvo i profesionalizam, kao oficir, kao građanin BiH, kao osnivač humanitarnih inicijativa, kao čovjek. Ode nam pravi lider.jativa, kao čovjek. Ode nam pravi lider.”, kazao je Jakovič.

Također naveo je kako će djela Jovana Divjaka zauvijek ostati zapamćena, i uputio je iskreno saučešće povodom gubitka velikog čovjeka i prijatelja.

“Ode nam istinski i veliki prijatelj, ali njegova djela ostaju zauvijek zapamćena. Izražavam najdublje i najiskrenije saučešće njegovoj porodici i brojnim bliskim prijateljima”,  poručio je Jakovič, saopćeno je iz Kruga 99.