Radovi na vodovodnoj mreži u 26 ulica, prijavljen kvar na glavnoj cijevi u Humskoj ulici

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će biti izvođeni u 26 sarajevskih ulica.

To su: Smaila Šikala, Mošćanica, Garaplina, Unska, Nusreta Fazlibegovića, Hamida Beširevića, Kriva, Alije Nametka, Vrbanjuša, Kupreška, Kamenica, Mali Kiseljak, Mostarsko raskršće, Kovačevac, Ploča, Mrakuša, Borak, Put Mladih Muslimana, Skendera Kulenovića, Krivoglavci, Barica, Igmanska, Tome Mendeša, Hrasnička, Drinska i Ruđera Boškovića.

Okončanje radova očekujemo u poslijepodnevnim satima.

Zbog kvara na glavnoj cijevi u ulici Humska doći će do prekida u vodosnabdjevanju dijela ulice Humska. Završetak radova i normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je također u poslijepodnevnim satima.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Ramiza Jašara, Šemsudina Sarajlića, Braće Mulić, Bosanska, Pionirska dolina, Ćurčiluk mali, Soukbunar, Kamenica.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Kurta Schorka, Krste Hegedušića i Kraljice Jelene.

Crpanje septičke jame vršit će se u ulici Orahov brijeg, crpanje i čišćenje šahta u ulici Džemala Bijedića i Grbavička, a crpanje taložnika i pročepljenje digestora vršit će se na Butilama.