Redovne aktivnosti ‘Putarske službe’: Održavanje putnih pojaseva, farbanje rukohvata, čišćenje slivnih rešetki

Uposlenici općinskog Odjeljenja za održavanje Aleje ambasadora, putnih pojaseva i javnih površina prethodnih sedmica intenzivno su radili na održavanju, te čišćenju slivnih rešetki i farbanju rukohvata.

Prema evidenciji nadležne službe, ovo Odjeljenje je izvršilo čišćenje 150 šahtova i slivnih rešetki širom Starog Grada, te farbanje ukupno 2.550 metara rukohvatnih ograda.

Djelovali se na lokalitetima Čeljigovići, Muje Hrnjice, Alije Nametka, Grličića brdo, Fojnička, Hamida Svrze, Hadži Mustafina, Vratnik, Bistrik brijeg, Begovac i brojnim drugim.

S obzirom da su mnoge ulice u Općini Stari Grad strme, neophodno je voditi računa o ispravnosti rukohvatnih ograda radi bezbjednog kretanja stanovništva. Stoga je Putarska služba obavila pregled postojećih rukohvata i počela njihovu sanaciju i održavanje.

Sa ciljem sprječavanja plavljenja saobraćajnica, izvršen je nadzor i čišćenje rešetki.

Djelovalo se u ulicama i lokalitetima: Jarčedoli, Sedrenik, Hendek, Most Kozija Ćuprija, Močila, Nalina, Hambina Carina, Mešino ćoše, Hladivode.

Uposlenici ‘Putarske službe’ radili su i na uklanjanju otpada i šute, odvozu granja, kresanju i sječi stabala, čišćenju zelene površine oko brane na Bentbaši, te mnogim drugim aktivnostima, saopćeno je iz Općine Stari Grad.