Sjajan finiš poluvremena u Doboju kod Kaknja: Hadžić doveo Mladost u vodstvo, Zlomislić brzo uzvratio

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice 24. kola Premijer lige BiH u Doboju kod Kaknja, a trenutni rezultat u duelu Mladosti i Zrinjskog je 1:1.

Utakmica je počela dosta dobro, igralo se u visokom ritmu i jako otvoreno, pa su se smjenjivali napadi na obje strane. Prva prava šansa viđena je u 7. minuti kada Juranovića sa 6-7 metara šutira pravo u Emila Velića, a na drugoj strani je udarcem iz daljine prijetio Hiroš.

Uslijedilo je zatišje koje u 27. minuti dobrim udarcem prekida Nemanja Bilbija. Lopta je išla u gol, ali je sjajno reagovao Anel Dedić koji postavlja glavu i spašava čist gol.

Prvi gol na meču vidjeli smo u 38. minuti. Tada je Enes Alić fantastično centrirao s lijeve strane, pronašao Nedima Hadžića, a on lijepim udarcem glavom matira nemoćnog Miru Varvodića za 1:0.

Samo dvije minute su trebale Plemićima da uzvrate pošto u 40. minuti stižu do poravnanja. Damir Zlomislić prvo topovski šutira s 25 metara i pogađa prečku, a u nastavku akcije lopta opet dolazi do njega, a onda veznjak Zrinjskog prizemnim udarcem matira Velića za 1:1, piše Sport Centar.