Tuzla City rutinski savladala Radnik

Ekipa Tuzla Cityja savladala je Radnik u meču 27. kola nogometne Premijer lige BiH na svom Tušnju, a konačan rezultat na kraju je glasio 2:0.

Musemićev tim je puno bolje otvorio meč, a prvu šansu su imali u 13. minuti kada je Mišić ubacio iz kornera, a Crnkić glavom šutira pored gola.

U 29. minuti domaći tim stiže do prednosti. Brkić je sjajno uposlio Mišića, on izlazi sam ispred gostujućeg golmana te on jedinim lijepim lob udarcem matira golmana za vodstvo svog tima. Rezultat prvog poluvremena je glasio 1:0.

Radnik je imao dobru šansu da dođe do poravnanja u 58. minuti preko Mekića, ali je Fejzić dobro brani, a sedam minuta nakon toga domaći tim je riješio pitanje pobjednika i postigao drugi gol. Nukić je probio po desnoj strani, ubacio na drugu stativu gdje je bio Crnkić koji pogađa praznu mrežu.

Tuzla City rutinski sačuvala stečenu prednost i na kraju ostvarila zasluženu pobjedu, 13. u ovoj sezoni i oni se trenutno nalaze na šestoj poziciji sa 44 osvojena boda. S druge strane, Radnik je na 10. poziciji, prvi iznad zone ispadanja sa 21 osvojenim bodom.