Uručeni oksimetri JU Dom zdravlja KS

Nakon što je po nalogu općinskog načelnika Srđana Mandića pokrenuta i završena procedura nabavke osam pulsnih oksimetara, danas su navedeni aparati uručeni predstavnicima JU Dom zdravlja KS.

Navedena oprema je nabavljena na osnovu zahtjeva Službe za medicinsku pomoć Općine Centar Sarajevo formirane pri JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo OJ Centar.

Predstavnici JU Dom zdravlja su zahvalili na uručenoj opremi koja će biti od velike pomoći pri radu, a sve na zadovoljstvo krajnjih korisnika, odnosno pacijenata.

Da napomenemo, Općina Centar je poduzela niz aktivnosti kako bi u vrijeme pandemije pomogla opremanje zdravstvenih ustanova, a takva praksa će, u skladu sa mogućnostima, biti nastavljena i u narednom periodu.

Kako je naglašeno na primopredaji uređaja, od velikog je značaja da zajedničkim aktivnostima pružajući podršku jednih drugima radimo na sprečavanju širenja koronavirusa.

Općina Centar je pokrenula i javnu nabavku profesionalnog kombinovanog frižidera za čuvanje vakcina, saopćeno je iz općine Centar.