Velež nastavio niz pobjeda

Velež je ostvario pobjedu nad Krupom u današnjem susretu 27. kola m:tel Premijer lige BiH i približio se lideru Sarajevu na svega bod zaostatka (uz utakmicu više, bordo tim kasnije gostuje Zrinjskom).

U uvodnim minutama Mostarci su imali više loptu u nogama, ali prva opasnija prijetnja desila se upravo pred njihovim golom, kada je Bogdanović spasio mrežu nakon “jedan na jedan” duela s Mandićem.

No, potom su domaćini na travnjaku stadiona Rođeni počeli kreirati odlične prilike, da bi do vodstva došli u 23. minuti. Brandao je postigao svoj prvi pogodak sezone nakon šuta “iz prve” kojem je prethodila uigrana akcija poslije kornera.

Zatim je Krupa imala nekoliko pristojnih šansi, uglavnom preko Dujakovića i Mandića, ali rezultat se nije mijenjao do kraja poluvremena.

Velež je udvostručio prednost na startu drugog dijela meča, u 51. minuti strijelac za 2:0 je bio Radovac nakon odlične asistencije Georgijevića u prostor.

Svega dvije minute kasnije do gola dolazi i Krupa. Dujaković je pao u šesnaestercu nakon kontakta sa Zeljkovićem, što je sudija Aleksandar Njegomirović okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu. Upravo je Nikola Dujaković bio precizan s bijele tačke.

Velež je zatim u 77. minuti ostao s igračem manje, dva žuta kartona u rekordnom roku dobio je rezervista Osmić. Treba svakako istaći da je Njegomirović iznenađujuće lako posezao za javnim opomenama u ovom meču, čak deset žutih kartona. Jedan od njih je dobio i Radovac, najbolji igrač Veleža koji tako neće moći igrati u narednom kolu protiv Borca…

Prilika nije nedostajalo na obje strane do kraja susreta, Ovčina je čak pogodio i prečku, ali golova ipak više nije bilo. Važna pobjeda za Velež u nastojanju Mostaraca da se domognu Evrope i ostani u trci za titulom, dok fenjeraš Krupa ponovo ulazi u probleme.

Velež – Krupa 2:1 (Brandao 23′, Radovac 51′ – Dujaković 53′)

Stadion Rođeni u Vrapčićima. Glavni sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Žuti kartoni: Zeljković, Ćosić, Radovac, Osmić (dva) kod Veleža; Ćivić, Muminović, Jović, Karišić i Nikolić kod Krupe. Crveni karton: Osmić (Velež), kako prenosi Sport centar.