Velež nastavio sjajnu formu i porazio Široki Brijeg u gostima

Ekipa Veleža pobijedila je u derbiju Široki Brijeg na Pecari u okviru 26. kola m:tel Premijer lige BiH rezultatom 2:0.

Rođeni su fantastično otvorili meč i već u 2. minuti stižu u vodstvo nakon pogotka koji je postigao Anđušić, a on se najbolje  snašao između nekoliko igrača Širokog Brijega i loptu poslao u nebranjeni dio mreže.

Široki je preko Ikića brzo uzvratio u 11. minuti, ali je lopta otišla preko gola.  Velež je imao novu šansu da postigne gol u 25. minuti, Georgijević je uputio centaršut a Radovac šutirao preko gola.

Široki je veliku šansu imao u 28. minuti, ali je golman Veleža Bogdanović u dva navrata fantastično zaustavio pokušaje domaćih igrača. Na odmor se otišlo pri rezultatu od 0:1.

Široki je  pokušao doći do poravnanja i napadao u drugom poluvremenu, no najbolju šansu imali su gostujući igrači u 78. minuti. Velež je imao penal, mogli su doći do drugog gola ali Brandao je jako loše šutirao penal i Miškić mu je to odbranio.

Do kraja meča Široki je pokušavao doći do gola i makar jednog boda, ali u tome nisu uspjeli, a konačnih 2:0 postavio je Zvonić u 93. minuti iz drugog penala koji je dosuđen za Velež.

Rođeni su tako nastavili svoju sjajnu formu u drugoj polusezoni te imaju četiri trijumfa i tri remija, a posljednji poraz tim Feđe Dudića doživio je od Zrinjskog 31. oktobra prošle godine.

Velež dijeli treće mjesto sa Zrinjskim i oba tima imaju 48 osvojenih bodova, četiri manje od prvoplasiranog Sarajeva i dva manje od Borca koji je na drugom mjestu. Široki Brijeg je ostao na petoj poziciji sa 45 osvojenih bodova.