Žižović: Željezničaru sav respekt, ali smatram da će presuditi naš motiv

Fudbalski klub Sloboda sutra će na stadionu Tušanj u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati sarajevski Željezničar.

Šef stručnog štaba ekipe iz Tuzle Mladen Žižović imao je vremena tokom prvenstvene pauze da dodatno upozna ekipu, a sutra ga u 15:00 sati očekuje izuzetno težak duel protiv starog rivala.

“Proteklih 15 dana imali smo vremena da ekipu malo osvježimo i pokušamo doći do nama potrebnog mira, te da se pripremimo malo bolje nego u prethodnom periodu. Željezničar čitavo proljeće nije dao gol i sigurno dolaze ovdje da taj niz prekinu. Uradićemo sve da dođemo do pobjede i sigurno da nam je ona prijeko potrebna” poručio je Žižović.

Dodao je također da je ovo prva prilika koja im se pruža, te da će pokušati iskoristiti.

“Željezničaru sav respekt, ali smatram da će ovdje presuditi naš ogroman motiv koji su momci pokazali u prethodnih 15 dana. Ovo je prva prilika koja nam se pruža, pokušat ćemo je iskoristiti. Daćemo svoj maksimu, a da li će to biti dovoljno za pobjedu, ne znam. Međutim, drago mi je da imam grupu karakternih igrača.”

Sloboda u sutrašnjem susretu protiv Željezničara neće moći računati na kapitena Amara Beganovića koji je sakupio tri žuta kartona. Pod znakom pitanja je i nastup Saida Husejinovića, koji je u procesu oporavka od povrede.

Utakmica je na rasporedu u subotu u 15:00 sati na stadionu Tušanj, kako prenosi N1.