Bajram Šerif Mubarek Olsun želi vam Sarajevska sehara

Bajram Šerif Mubarek Olsun, želi medij Sarajevska sehara svim čitaocima muslimanima, te da naredne mubarek dane provedu u sreći i uz voljene osobe i rodbinu.

Neka nam naredni dani pročiste duše, otjeraju nevolje i sve što nas čini nesretnim, te zbliže s porodicom koja je svakako u modernom životu zapostavljena.

Posebno mlade osobe koje žive brz život i koračaju ka materijalnim stvarima, uspjehom i slavom, treba da iskoriste mubarek dane da shvate svoju poziciju života i primijete stvari koje zaista vrijede.

Ne zaboravimo ni prijatelje, komšije i poznanike, nikada ne znamo ko bi nam u nevolji prvi pritrčao. Zato i njima posvetimo vrijeme, jer možda baš njima nema ko da ga posveti.

Ne zaboravimo ni one koji nemaju sredstava da obilježe Bajram onako kako mi to zamišljamo, možda danas nemaju kolače, nemaju jutarnju kafu, nemaju sok. Obiđimo ih, darujmo im ono što im je najpotrebnije.

Ne zaboravimo ni djecu, čuvajmo ih i odgajajmo u duhu tradicije ako želimo da naša Bosna i Hercegovina i tradicija živi.

Sarajevska sehara još jednom želi prijateljima portala koji obilježavaju Bajram sretne mubarek dane.