Bajramski praznici pračeni nestabilnim vremenom, kiša i pljuskovi u cijeloj zemlji

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 5, Sokolac 12, Gradačac, Ivan-sedlo, Livno i Tuzla 15, Bijeljina i Srebrenica 16, Bugojno 17, Drvar, Jajce, Sarajevo i Zvornik 18, Zenica 19, Banja Luka, Bihać, Doboj, Neum, Prijedor, Sanski Most, Stolac i Trebinje 20, Mostar 22 stepena.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana, padavine se očekuje i u ostatku zemlje. Lokalno uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 23 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno, u jutarnjim satima sa kišom u južnim područjima. Tokom dana u većem dijelu zemlje nestabilno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena.

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u većem dijelu zemlje sa kišom i pljuskovima.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena.

U nedjelju malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti moguća je i kiša ili kratkotrajni pljusak.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena.