Borac iskoristio kiks Sarajeva, savladao Zrinjski i približio se tituli prvaka

Borac je savladao Zrinjski u okviru 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a konačan rezultat je glasio 2:1.

Sarajevo je danas neočekivano odigralo 0:0 sa Slobodom, a Borac je to iskoristio i došao na korak do titule.

Obje ekipe su ušle u početak jako oprezno, odbrane su bile na nivou i nisu dozvoljavale ozbiljnije šanse pred svojim golovima. Ljubić je u 13. minuti uputio udarac, ali odbranio je to Lakić. Snažan udarac Ćosića u 14. minuti je izblokiran i lopta je otišla u korner. Upravo taj korner je donio vodstvo Borcu, Vranješ nakon kornera pogađa za vodstvo domaćih od 1:0.

Zrinjski odgovara jako brzo, igrala se 22. minuta Juranović je izašao sam na Lakića i poslao mu loptu kroz noge u mrežu za 1:1. Pokušao je Vranješ iz slobodnjaka u 26. minuti, ali pogodio je živi zid. Kasnije je tempo igre spao sve do 39. minute. Meleg je u 39. minuti pogodio stativu, a odmah nakon toga na drugoj strani Tičinović je imao šansu da to kazni, no snažno je šutirao u Lakića.

Ipak Borac dolazi do nove prednosti u 42. minuti, opet je Vranješ pogodio ali ovaj put jako lijepo. Do odlaska na odmor nije bilo promjene rezultata i tako je Borac na odmor otišao sa velikom prednošću.

Odmah u prvoj minuti nastavka Meleg je imao dobru šansu, no odbranio je Varvodić, dok je u 50. minuti Bilbija pokušao na dugoj strani, međutim uspješniji je bio Lakić. Moraitis je iz teške pozicije u 50. minuti poslao loptu glavom preko gola.

Bilbija je bio blizu izjednačenja, no njegov udarac u 62. minuti pogodio je prečku. Deset minuta poslije udarac Todorovića odbranio je Lakić.

Vranješ je pogodio i treći put u 81. minuti, ali je signaliziran ofsajd. Borac je ovom pobjedom napravio veliki korak ka tituli i sada ima dva boda više od Sarajeva. Zrinjski se nalazi na poziciji broj pet.