Brit Awards 2021: Ko je sve zablistao na crvenom tepihu i ceremoniji

Nije bilo potrebe za maskama za lice ili socijalnim udaljavanjem na dodjeli nagrada Brit Brit u utorak, jer je svečanost bila dio vladinog suđenja za događaje uživo koji ispituju kako koncerti muzike uživo mogu raditi nakon Covida.

To je značilo da se zvijezde mogu osobno pojaviti, prihvatiti svoje trofeje pred živom publikom i – što je najvažnije, prošetati se crvenim tepihom.

Mnogi su iskoristili priliku da serviraju ozbiljno moderan izgled i nadoknade izgubljeno vrijeme nakon godinu dana uglavnom virtualnih ceremonija dodjele nagrada.

Evo nekoliko najsvjetlijih i najboljih.

Harry Styles

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Pjevač Harry Styles, koji je kući ponio najbolji singl za ‘Waterlemon sugar’, bio je jedan od najbolje odjevenih te večeri. Nosio je Gucci odijelo kvadratnog uzorka s nijansama kreme, narandžaste i bordo boje, dodajući odgovarajuću kožnu torbicu i cipele od antilopa kako bi upotpunio izgled.

Rina Sawayama

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Rina Sawayama pružila je jednako raširen izgled, odjevena u svijetloljubičastu Balmain Couture haljinu. Izgledala je nevjerovatno i, s obzirom na njenu veličinu i količinu tkanine, možete shvatiti zašto joj je bila potrebna pomoć da nosi haljinu preko O2 kada se kreće sa svog stola.

Boy George

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Uvijek se možete osloniti na Boy Georgea zbog boje i raskošnosti, a on nije razočarao. Nosio je svoj zaštitni znak šešira, pastelno plave boje, sa purpurnim i plavim sakoom u stilu video igre.

Taylor Swift

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Vrteći se u mojim najvišim potpeticama, luv”, objavila je Taylor Swift na Instagramu koristeći svoj najfiniji britanski lingo prije nego što je pogodila crveni tepih.

Globalni pobjednik ikone nosio je bijele šljokičaste dvodijelce Miu Miu.

Dua Lipa

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kako se pojavljuju ikonske britanske odjevne kombinacije, haljina Union Jacka iz 1997., Geri Horner trebala bi ‘poneki vrh’. Činilo se da se Dua Lipa poklonila legendarnoj Spice Girl sa svojom ponosno britanskom odjećom dok je nastupala na početku emisije. Kasnije je na ceremoniji osvojila dvije nagrade.