Buffon nema namjeru da stane: Izabrat ću najluđu ponudu

Legendarni Gianluigi Buffon nedavno je najavio da će na kraju sezone po drugi put napustiti Juventus.

Buffon je izgleda u srijedu odigrao posljednji meč za Juventus, koji je u toj utakmici savladao Atalantu sa 2:1 i došao do trofeja Kupa Italije.

Nakon utakmice novinari su postavili pitanje za Gigija gdje će nastaviti karijeru i da li će je uopće nastaviti, ali čini se da u penziju neće iako su mu 43 godine.

Ponosan sam na ovakav završetak. Juve, navijači, predsjednik, saigrači i trener će uvijek biti dio mog života“, rekao je Buffon poslije pobjede u finalu nad Atalantom.

Buffon je svjestan da je kraj karijere blizu, ali izgleda nema namjeru da stane.

Sve stvari imaju svoj kraj. Imam 43 godine i moram da odlučim. Imao sam mnogo ponuda, ona koja bude najstimulativnija i najluđa, nju ću izabrati. Dobio sam ponudu od jednog zvaničnika koji će me preteći u ludilu. Volim te ljude. Život mora da se živi, ako sam zbog nečega ovdje to je tačno zbog malo ludila koje mi je dozvolilo da uvijek sanjam nove projekte i ostvarenja. Moram da se borim, putujem, da brinem o tijelu i energiji. Mogu i da stanem, ali ako bude neko luđi od mene i ako neko smisli nešto luđe od mene, ja ću ga pratiti“, kaže Buffon.