Caitlyn Jenner u prvom televizijskom intervjuu odobrava opoziv Kalifornije kao kandidat za guvernera

Kandidatkinja za guvernera u Kaliforniji Caitlyn Jenner izjavila je u srijedu da je predana izgradnji zida bivšeg predsjednika Donalda Trumpa na južnoj granici, ali da se zalaže za “modernizaciju” imigracionog sistema te države kako bi pomogla nekim imigrantima bez dokumenata u ovoj zemlji da steknu američko državljanstvo.

Jenner, koja izaziva guvernera demokratske Kalifornije Gavina Newsoma u nastojanju da ga opozovu, pod vodstvom republikanaca, u srijedu navečer nije ponudila nikakve detalje o tome koje su promjene potrebne u imigracijskom sistemu tokom svog prvog televizijskog intervjua kao kandidata, za Fox News Sean Hannity.

Ali, čini se da pokušava pokušati prijeći liniju izgleda sažaljive, istovremeno se opisujući kao “provoditelj zakona” i “progranična zaštita”.

Moramo potrošiti nešto novca da bismo imali pošten i pravedan sistem imigracije“, rekla je kad ju je Hannity pitao podržava li “utočište”.

Ja sam za zid. Ja bih osigurala zid. Ne možemo imati državu, ne možemo imati zemlju bez sigurnog zida“.

Kad je Hannity pitala hoće li “ukloniti sav status svetišta koji trenutno postoji u ovoj državi”, odgovorila je, “Dala bih sve od sebe da to učinim“.

U isto vrijeme, dodala je: “Mi smo sažaljiva zemlja, u redu? Mi smo sažaljiva država. … Neke ljude ćemo poslati natrag. Nema pitanja o tome. … Ali upoznala sam neke od najveći imigranti u našu zemlju“.

U jednom je trenutku Jenner pogrešno rekla: “Ja sam prolegalna imigracija”, a Hannity je brzo pojasnila da misli na “prolegalnu imigraciju“.

Legalna imigracija, da“, kazala je  Jenner.

U državi u kojoj je više od petine vjerovatnih glasača Latinoamerikanka, Jenner se očito pokušava postaviti kao kandidat za GOP koji bi mogao apelirati na širi spektar glasača usvajanjem umjerenijeg pristupa u pitanjima poput imigracije od Trumpa i ostalih lidera unutar GOP baza.

Jenner, koja je svoju kandidaturu najavila na Twitteru krajem prošlog mjeseca, opisala se kao društveno naprednu, fiskalno konzervativnu republikanku koja će zagovarati niže poreze, manje regulacije i “prijateljskije poslovno okruženje”. Njezino inkluzivno uobličavanje kandidature imperativ je u državi u kojoj demokrati sada premašuju glasače GOP-a za više od 2 prema 1, prenosi CNN.