Danas radovi na vodovodnoj mreži u više od 20 sarajevskih ulica

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će biti izvođeni u 23 sarajevske ulice.

To su: Džemala Bijedića, Višnjik, Emira Bogunića Čarlija, Safvet-bega Bašagića, Azize Šaćirbegović, Kupreška, Dobroševićka, Mahmuta Bušatlije, Baruthana, Patke, Trebevićka, Cicin Han, Kenana Dubravića, Trg Heroja, Petra Sinana Šaina, Izeta Karšića, Kamenica, Omladinska, Donji Hotonj, Barica, Hipodrom, Plavi put i Butmirska cesta.

Okončanje radova i normalizacija u vodosnabdijevanju očekivano je u poslijepodnevnim satima.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama: Gradačačka, Sabita Užičanina, Semira Frašte, Butila, lokalitet Igman-Malo polje.

Mašinsko čišćenje slivnika izvodiće se u ulicama Hifzi Bjelevca i Nikole Šopa, a ručno čišćenje slivnika u ulici Milana Preloga.

Čišćenje šahtova planirano je da se vrši u ulici Patriotske lige, u ulici Ejuba Ademovića pročepljenje i ispitivanje kanala a crpanje septičke jame izvodiće se u ulicama: Grabovine, Mihaljevska, Nahorevska brda, Sadžak.

Sapiranje prokopa planirano je da se vrši u ulici Safeta Zajke.