Danas završava Premijer liga BiH: Ko su putnici u Evropu?

Danas se igraju sve utakmice posljednjeg 33. kola M:tel Premijer lige, jedina dilema je ostala ko će ići u Evropu.

Svih pet susreta počet će u terminu od 17 sati. Samo, meč Olimpik – Sarajevo se neće odigrati jer su Vukovi ranije istupili iz prvenstva.

Jedina nepoznanica pred zaključenje sezone odnosi se na preostala dva mjesta koja vode u Evropu, tačnije kvalifikacije Konferencijske lige, sve ostalo je poznato. Borac je prvak, a Radnik i Olimpik napuštaju elitni rang.

Što se Evrope tiče u najboljoj poziciji je trećeplasirani Velež, imaju dva boda više od svojih rivala i bod protiv rasterećene Mladosti u Doboju kod Kaknja dovoljan im je da osiguraju ulazak na međunarodnu scenu.

Široki Brijeg bi ugrabio kartu za Evropu pobjedom u Bijeljini, protiv demotivisanog domaćina. Radnik napušta elitni rang, ukoliko sutra na Drugostepenoj komisiji za licenciranje ne bude iznenađenja, odnosno izbacivanja Mladosti u Prvu ligu FBiH.

Zrinjski ima najmanje šanse od tri kandidata za Konferencijsku ligu, moraju pobijediti ekipu Tuzle Cityja u gostima i nadati da će se jedan od dva rivala okliznuti kako bi izborili plasman u Evropu.

Željezničar na Grbavici dočekuje Krupu, ni Plavima, a ni protivnicima ova utakmica nema nikakav značaj, pa se navijače Želje nadaju prvoj pobjedi u 2021. godini, odnosno prvom trijumfu od decembra prošle godine.

Prvak Borac gostuje Slobodi, isto rasterećeni i jedni i drugi i moguće je da ćemo u ovom susretu vidjeti neke igrače koje nismo imali mogućnosti gledati do sad.

Parovi 33. kola

17:00 Željezničar – Krupa (Moja Tv)

17:00 Tuzla City – Zrinjski (Arena Sport 1)

17:00 Sloboda – Borac 

17:00 Mladost DK – Velež (Moja Tv)

17:00  Radnik – Široki Brijeg (Arena Sport 1)

odgođeno Olimpik – Sarajevo