Danas završnica malonogometnog turnira “Memorijal boraca Zlatišta”

Na malonogometnom turniru “Memorijal boraca Zlatišta”, koji je povodom Dana Općine Centar započeo na Soukbunaru, jučer su odigrani četvrtfinalni susreti nakon čega su poznati parovi za polufinale koje će biti održano danas.

Prvu utakmicu sa početkom u 16.30 sati igraju ekipe “ZaMM mC” i “Liten”, dok je drugi susret između ekipa “Vector Integra” i “Al Hana Apoteke” planiran u 17.10 sati. Nakon ovog će veterani Odreda Soukbunar odigrati revijalni susret. Odigravanje finalnih utakmica je također planirano za danas, kada će prvi susret za treće mjesto biti odigran u 18.20 sati, a finalni duel planiran je sa početkom u 19.05, nakon čega će biti proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca.

U dosadašnjem toku turnira na listi strijelaca vodi Kenan Šuković sa pet postignutih pogodaka, a prate ga Muanis Duvnjak, Emir Omerhodžić, Edin Habibija, Muhamed Mirvić, Vedad Salčin i Bakir Hota sa po tri postignuta gola.

Drugi po redu malonogometni turnir “Memorijal boraca Zlatišta”, koji se održava u znak sjećanja na 108 šehida i poginulih pripadnika Armije RBiH sa Soukbunara čija su imena uklesana na spomen obilježje Debelo brdo, okupio je 12 ekipa koje su bile podijeljene u četiri grupe: KMF Vitez, Al Hana; GFCS juniori, Soukbunar, ZAMM mC, Sensu, Liten, Vector Integra, AŠ Edo, Paja Taxi, Ugarak i Balon dekor.

Malonogometni turnir je otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, nekadašnji pripadnik Odreda Soukbunar.

Turnir je organizovan uz finansijsku podršku ministarstava za boračka pitanja, te kulture i sporta Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Općine Centar.