Dugi redovi ispred Zetre, napravljen propust u jučerašnjoj vakcinaciji

Dugi redovi građana i jutros su zabilježeni ispred dvorane Juan Antonio Samaranch (Zetra) koji čekaju vakcinu.

Nastavljeno je vakcinisanje osoba od 75 i više godina, a ovog puta mogu se vakcinisati i osobe sa rijetkim bolestim, onkološki pacijenti, transplantirani i dijalizirani, te odrasle osobe sa Down sindromom.

Vakcinacija se vrši kineskom vakcinom, a na raspolaganju je bilo 5.200 vakcina. U ponedjeljak je vakcinisano 803 sugrađanina.

Ademir Spahić, glavni medicinski tehničar u JU Dom zdravlja KS kazao je danas za N1 kako se jučer dogodio propust kada nije vakcinisan čovjek koji za dva mjeseca puni 75 godina.

Ja se ovim putem u svoje lično ime i u ime svih uposlenika koji rade u vakcinalnom punktu u Zetri izvinjavam gospodinu i pozivam ga da dođe. Napravljen je jedan nonsens, ne bih sada ulazio u meritum ko je to uradio. Svako jutro imamo brifing, greška je napravljena, više se neće ponoviti i izvinjavam se još jednom. Gospodina pozivam da dođe da se vakciniše danas“, naveo je on.

Podsjećamo, jučer je u Sarajevo stiglo više od 43.000 Pfizer vakcina, dok se danas očekuje isporuka više od 30.000 vakcina putem Covax sistema, također, BioNTech/Pfizer.