Foto/ Stari Grad: Počela sanacija klizišta u ulici Grličića brdo

Danas su počeli radovi na sanaciji klizišta u mjesnoj zajednici Medrese, u ulici Grličića brdo od broja 61 do broja 65.

Projekat je pokrenut na inicijativu građana ovog naselja s obzirom da klizište ugrožava okolne kuće i prijeti opasnost od obrušavanja saobraćajnice. Građani su zahtjev iznijeli na ranije održanim zborovima Mjesne zajednice Medrese, te putem Savjeta mjesne zajednice, a odlukom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, projekat je uvršten u ovogodišnji program rada.

Foto: Stari Grad
Foto: Stari Grad

S ciljem sanacije klizišta potrebno je rekonstruisati i izgraditi novi potporni zid koji će vršiti stabilizaciju terena i osiguranje putnog pravca od daljeg propadanja.

Projekt se u cjelosti finansira iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo sa oko 62.000 KM, a za izvođenje radova angažovana je građevinska firma ‘Klico trans gradnja‘ iz Sarajeva.

Prema projektno – tehničkoj dokumentaciji, bit će izgrađen novi betonski potporni zid s dodatnim ojačanjima dužine oko 65 metara. Novi zid će pratiti postojeći trup ceste uz zadržavanje postojećih gabarita saobraćajnice. Također su predviđeni i radovi na drenaži i priključenje na postojeću separatnu kanalizacionu mrežu. Radovi bi trebali biti završeni za 120 radnih dana, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Foto: Stari Grad
Foto: Stari Grad