Foto/ Više vozila “nastradalo” zbog velike rupe na prometnom dijelu Gradačačke ulice

Našem portalu javilo se par građana koji su prijavili da je dio ceste u Gradačačkoj ulici neposredno prije TC Merkur propao. 

Izašli smo na teren i uvjerili se u “kvalitet” gradnje puteva u Sarajevu, odnosno kvalitet “zakrpi” jer mnogo češće gradnje uopšte nema već vječito krpimo rupe.

I ranije je na istoj lokaciji propao isti dio, pa je krpljen nekoliko puta.

Među građanima koji su se javili našem portalu je i osoba koja je jučer autom prešla preko rupe i pukle su dvije gume, prednja i zadnja.

Nisam uspio da vidim rupu na vrijeme. Iz perspektive vozača teže je vidjeti, a posebno vidjeti o kolikoj se rupi radi. Izađite na teren i uvjerite se u to”, kazao je.

Ko odgovara za kvarove na vozilima?!

Naravno, neće odgovarati nadležni, neće odgovarati ni firme koje su obavljale radove, bitno je provuči novac i što jeftinije odraditi posao.

Neće čuditi ako ovu rupu budu krpili mjesec dana, još manje će čuditi ako ta rupa bude ostala do predizborne kampanje. A mi smo obavezni sami troškove pokrivati. Plaćamo puteve pri registraciji auta, plaćamo svaki put kada ulazimo na autoput opet, a onda kada ‘naletimo’ na rupu i desi se šteta čak i od nekoliko hiljada KM mi opet to plaćamo. Odgovara li iko za bilo šta u ovoj državi“, pita se naš čitalac, čiji je Golf IV “nastradao” zbog ove rupe.

Prema saznanjima Sarajevske sehare, više je vozila oštećeno zbog rupe u samo dva dana. Kontaktirali smo Policijsku upravu Novi Grad Sarajevo, ali nismo dobili više informacija. Tačnije, nemaju nikakve informacije, što čudi obzirom da mnogo policijskih vozila kruži ovom dionicom, a nerijetko su prisutni i službenici na ulici.

Nadamo se da će nadležni čim prije da riješe ovaj problem, jer ovom cestom saobraća i gradski prevoz, a u noćnim satima je prava “smrtna zamka” za motocikle.