Google nudi virtualne ture UNESCO svjetske baštine

Putovanja još uvijek nisu moguća za mnoge od nas uslijed raznih ograničenja kako bi se spriječilo širenje COVID-19.

Ipak, postoje neki načini na koje možete iz topline svog doma istražiti neke od svjetskih kulturnih znamenitosti i najzapaženija mjesta prirodnih ljepota.

Jedna od mogućnosti je Google Arts & Culture, koji je svom popisu virtualnih tura upravo dodao mnoga mjesta UNESCO-ve svjetske baštine, prenosi Geek.hr.

Kroz Explore UNESCO World Heritage možete istražiti mjesta poput francuskih kanala, Koloseuma, planine Kilimandžaro i vulkana u Južnoj Koreji.

Također, možete posjetiti prepoznatljivi krajolik Rio de Janeira, istražiti Tadž Mahal i virtualno plivati s kitovima u Meksiku, piše Engadget.

Spomenute ture su vrlo koristan način da vidite, istražite i naučite nešto novo, a da pri tom ne morate napustiti ugodan ambijent vašeg doma.

Osim toga, Google Arts & Culture mogao bi se pokazati kao izuzetno dragocjen resurs za prosvjetne radnike, pomažući im da studente uče o prirodnoj i kulturnoj baštini.

Ture uključuju informacije o nacionalnom parku Yosemite, drevnim hodočasničkim rutama u sjevernoj Španjolskoj i Velikim piramidama u Gizi.

Lokacije svjetske baštine pridružuju se velikom broju važnih kulturnih mjesta na Google Arts & Culture-u, uključujući eksponate mnogih glavnih muzeja, kao i povijest elektronske muzike, te VR galerije.