I narednih dana toplo, blagi pad temperatura od četvrtka

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo i Livno 22, Drvar 23, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Široki Brijeg 25, Jajce 26, Bugojno i Sarajevo 27, Stolac 28, Mostar, Neum i Zenica 29 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Nešto više sunčanih perioda očekuje se u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna oko 24 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Porast oblačnosti prema kraju dana i u večernjim satima u Bosni može uvjetovati kišu.

Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 25 stepeni.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u sjevernim i centralnim područjima i sa kišom. Tokom dana, bez padavina i smanjenje oblačnosti.

Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 25 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom i pljuskovima, u sjevernim, centralnim i istočnim područjima.

Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 15 do 23 stepena.