Intenzivirane aktivnosti na održavanju zelenih površina na području Općine Novo Sarajevo

U cilju unapređenja održavanja, očuvanja i zaštite zelenih površina na području Općine Novo Sarajevo Općinski načelnik dr. Hasan Tanović održao je sastanak sa v.d. direktorom KJKP “Park” Adisom Bešlićem i Adnanom Čustovićem, izvršnim direktorom za proizvodnju, inženjering i kapitalne investicije.

Predstavnici KJKP “Park” predstavili su aktivnosti koje su do sada provedene na području ove Općine, te planove za naredni period, posebno ističući aktivnosti tokom trajanja Velike akcije proljetnog čišćenja i uređenja površina u Kantonu Sarajevo, kao i akcije proljetnog ukrašavanja sarajevskih zelenih površina novim sezonskim cvijećem.

Posebnu zainteresovanost ovo preduzeće je iskazalo kada je u pitanju intenziviranje aktivnosti na uređenju lokaliteta Park – šume Hum, kao i prostora Spomen – parka Vraca, budući da se radi o značajnim lokacijama kako za Općinu Novo Sarajevo, tako i za grad.

Tim povodom, dogovoreno je da se organizira zajednički sastanak svih zainteresiranih strana kako bi se precizirali dalji koraci za realizaciju aktivnosti na uređenju pomenutih lokaliteta.

Općinski načelnik dr. Tanović iskazao je potrebu da se poduzmu sve potrebne mjere i radnje kako bi se intenziviralo održavanje Vilsonovog šetališta kada je u pitanju pražnjenje korpi za otpatke, zatim održavanje dječijih i sportskih igrališta, kao i uređenje zelenih površina uz glavne gradske saobraćajnice, saopćeno Općine Novo Sarajevo.