Izgrađen novi zid u ulici Logavina, otklonjena opasnost od rušenja

Završeni su radovi na izgradnji potpornog zida u ulici Logavina broj 15, dužine 12 metara (spoj ulica Josipa Štadlera i Logavina).

Izgradnjom novog armirano – betonskog zida riješen je problem stanovnika ove ulice s obzirom da je prijetila velika opasnost od rušenja postojećeg zida koji je mogao ugroziti i okolne objekte.

Upravo iz tog razloga, Općina Stari Grad je, putem Službe za investicije i komunalne poslove, pokrenula sanaciju zida, uklanjanjem postojećeg i izgradnjom novog betonskog zida dužine oko 12 metara i visine do 3,5 metra.

Radovi su se izvodili etapno, u kampadama po tri metra, a zbog velikog oštećenja postojećeg zida bila je postavljena i drvena konstrukcija koja je sprječavala njegovo rušenje i eventualnu štetu”, pojasnili su iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove.

Uporedo sa izvođenjem radova na izgradnji zida urađena je i drenaža.

Radovi su finansirani iz ovogodišnjeg budžeta Općine Stari Grad Sarajevo iznosom oko 29.500 konvertibilnih maraka. Izvođač radova je firma Klico trans gradnja iz Sarajeva, saopćeno je iz Općine Stari Grad.