Jelena Karleuša nakon Eurosonga: Naše djevojke nisu imale tim koji bi oko njih ‘sašio’ jak koncept

Srbijanska pop ‘Diva’ Jelena Karleuša je kao uvijek bez dlake na jeziku prokomentarisala ovogodišnji Eurosong i plasman članica grupe Hurricane, kazavši da nisu imale adekvatan tim koji bi ‘sašio’ jak koncept.

Foto: Instagram/ @karleusastar
Foto: Instagram/ @karleusastar

Putem Instagram story-a, Karleuša je kazala da su djevojke iz grupe Hurricane dale sve od sebe da dostojno predstave Srbiju.

Nažalost, kao što sam i predvidjela, pravila igre na europskoj sceni su ipak malo drugačija i to mora da nam bude jasno“, kazala je u uvodu Karleuša.

Kako je navela, traži se koncept, traži se poruka, pop art, hrabrost, nova vrsta cool-a, traži se ono što Balkan ne osjeća i ne razumije.

Ono što mi volimo na ovim prostorima, za šta mi mislimo da ‘kida, grmi i gori’, nažalost nije ono što ‘pali’ ostatak svijeta“, navela je Karleuša.

Za primjer je uzela Mariju Šerifović koja je pjesmom “Molitva” pobjedila na Eurosongu 2007-e godine.

Imala je koncept, pouku, hrabrost i bila je dovoljno čudna da bude ART. O talentu i dobroj pjesmi da ne govorim. Zato je pobjedila, tad u tom momentu je bila novi, drugačiji vibe. Marija je bila prirodno. Marija je bila ličnost. A pobjedu uvijek odnosi POSEBNA LIČNOST“, napisala je Karleuša na svom Insta story-u.

Kazala je da su djevojke grupe Hurricane bile odlične i da ih obožava, ali “po našim lokalnim standardima”.

Foto: Instagram/ @hurricane_official
Foto: Instagram/@hurricane_official

Ako smo već išli na tri ribe koje igraju, onakvi kostimi su istog momenta morali da se spale. Šta je bilo novo i drugačije?“, kazala je Jelena.

Navodi da djevojke grupe Hurricane nisu imale tim koji bi oko njih ‘sašio’ jak koncept.

One su kao izvođači svoj dio posla odradile besprijekorno, nisu bile dužne da se bave drugim elementima. To je morao da radi tim“, napisala je Karleuša.

Jelena je kazala da iz godine u godinu Srbija šalje na Eurosong “topovsko meso”, izvođače koji se ostavljaju na milost i nemilost, ni krivi ni dužni, bez logistike, bez para, uz puno stresa.

Uvijek se pitamo zašto tako loše prolazimo. Zašto je ovaj put pobjedio kur*evit Italijan na štiklama. Rok BOG, ličnost, koncept. Zato su dobro prošli i Švajcarska, Francuska… Pure art“, napisala je Jelena na svom profilu i dodala: “Zapamtite, ono što Vi mislite da je bezveze, zapravo nije, samo vi nemate pojma i zato su u Srbiji hitovi pjesme i izvođači od 3 dinara…“, napisala je Karleuša.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot