Kanton Sarajevo podržat će bh. paraolimpijce Pandžića i Bojičića

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić ugostili su danas bh. paraolimpijce Dževada Pandžića i Omara Bojčića.

Radi se višestrukim rekorderima BiH u svojim disciplinama, koji će braniti boje naše države na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a nakon toga i na paraolimpijadi u Tokiju.

Kanton Sarajevo i resorno ministarstvo podržat će aktivnosti i napore koje ulažu bh. paraolimpijci, jer je nebrojeno puta dokazano da su sportisti naši najbolji ambasadori u Evropi i svijetu, saopćeno je iz Vlade KS.

Čast i zadovoljstvo je ugostiti naše paraolimpijce koji su ispunili normu za paraolimpijadu. Oni su naš ponos koji nas sve motiviše da je moguće ostvariti ciljeve koje imamo u životu. Kanton Sarajevo i ministarstvo kulture i sporta će podržati aktivnosti i napore koje ulažu naši paraolimpijci, kako bi u najboljem svjetlu predstavili našu domovinu BiH na Evropskom prvenstvu koje će se održati za nekoliko dana, a nakon toga otići na paraolimpijske igre“, rekao je predsjedavajući Okerić.