Leeds porazio Tottenham i smanjio mu nade da izbori Ligu prvaka

Fudbaleri Leedsa pobijedili su Tottenham u okviru 35. kolu Premier lige rezultatom 3:1.

Ekipe Marcela Bielse je odigrala sjajan meč, od početka su bili opasni i već u 13. minuti Dallas postiže gol za prednost domaćih. Ipak u 25. Spursi su uspjeli da poravnaju preko Heung-Min Sona, ali je Leeds nije odustajao i na odmor, su otišli uz vodstvo. Igrao se 42. minut, kada je makedonski igrač Ezgjan Alioski proigrao Patricka Bamforda, a ovaj rutinski savladao Huga Llorisa.

Početak drugog poluvremena je bio poprilično bez prilika, da bi u posljednjih dvadesetak minuta “prštalo” na obje strane. Tottenham je prijetio preko Harryja Kanea i Erika Lamele, ali onda su domaći postigli i treći pogodak i otklonili sve dileme oko pobjednika.

Poslije odlične akcije u 84. minutu, Rafinha je izašao sam u šesnaesterac, na penalu proigrao Rodriga, kojem nije bilo teško da zakuca loptu u mrežu i postavi konačan rezultat.

Leeds nije stajao, pa su domaći mogli i do ubjedljivijeg trijumfa, međutim, u nekoliko navrata je sjajno intervenisao Lloris.

Leeds je sada deveti na tabeli sa 50 bodova. Tottenham je šesti sa 56 i imat će veoma težak posao da izbori Ligu prvaka naredne sezone.