Mijatovića ne brine tužba koju je najavio Umičević jer ga je nazvao ‘idiotom’

Predsjedsjednik RSRS i RSBIH, Marinko Umičević, preko stranice Rukometnog saveza BiH najavio je tužbu protiv Vojina Mijatovića zbog izrečenog u emisiji “Jedan” na BHT.

Mijatović je u svojem intervjuu Marinka Umičevića nazvao “potpunim idiotom”, a to je bio i razlog za tužbu.

Nakon što se na stranici Rukometnog saveza BIH pojavila informacija o tužbi reagovao je i Mijatović na svom Facebook profilu. Poručio je Umičeviću da u priču ne uvlači BHT i da je uvijek spreman za diskusiju.Tužitelja je pozvao da se ne krije iza sportskih institucija , već da sam podnese tužbu.

Gospodine Umičeviću dočekati ne mogu tu parnicu na kojoj ću iznijeti moj potpuni utisak vas kao političkog eksponenta u jednom sportskom savezu.Biće ovo sjajna prilika gospodine Umićeviću da vidimo da li politički zvaničnici mogu biti članovi sportskih saveza po Statutu istog , ali i prilika da vještačimo vaše psihičko stanje shodno zakonskim odredbama! “, napisao je Mijatović.

Uz ovo Mijatović je poručio kako je vrijeme da se sport vrati sportistima, tec da mu je drago da se i u Rukometnom savezu BiH pokazalo kako dobro funkcioniše koalicija SNSD – SDA.