Na području općine Ilidža će do kraja juna biti završena tri velika projekta

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i rukovodstvo Općinskog vijeća danas su zajedno sa ministrom za saobraćaj KS Adnanom Štetom i direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem obišli građevinske radove koji su u toku na području općine Ilidža.

U ulici Stara pruga Osik, u dužini od 1.300 metara urađena je kompletna rekonstrukcija saobraćajnice sa proširenjima za pješačke staze. Prema trenutnoj dinamici, očekuje se da će radovi biti okončani za mjesec dana. Vrijednost projekta iznosi 1,25 miliona KM.

Drugi važan projekat koji se također privodi kraju je gradilište u naselju Osjek. Radi se o isključnoj traci sa zapadnog prilaza gradu, a radovi će biti završeni u naredna dva mjeseca.

Vlada Kantona Sarajevo odobrila je prijedlog Ministarstva saobraćaja KS za provođenje postupka zajedničke javne nabavke za dva značajna, atraktivna i turistička projekta – izgradnju Igmanskog puta i obnovu ulice Stojčevac, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Ovo su projekti kojima želimo pokazati da građani našeg kantona zaslužuju pristupačnija odmarališta i da je saradnja sa općinama i drugim ministarstvima od izuzetne važnosti. Zadovoljstvo je biti dijelom izgradnje bolje Ilidže“, rekao je ministar Šteta.

Zadovoljni smo kako napreduju radovi na ovim lokacijama. nastavljamo pripremati realizaciju novih projekata na području općine Ilidža sa ciljem unapređenja saobraćajne infrastrukture”, istakao je načenik Muzur.