Narednog utorka na pitanja građana uživo odgovaraju Adnan Delić, Ivana Prvulović i Davor Čičić

Nakon što su premijer Vlade KS Edin Forto i minstar zdravstva u Vladi KS, Haris Vranić odgovarali uživo na pitanja građana i građanki, sada će to isto uraditi i ministar privrede KS, Adnan Delić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Ivana Prvulović i ministar finansija KS, Davor Čičić.

Ministri i ministrica će odgovarati na pitanja građana i građanki 11. maja sa početkom u 17:00 sati.

Odgovaranje na pitanja građana i građanki, realizuje se kroz događaj pod nazivom Forum odgovornosti u organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI), koji se prenosi uživo putem platformi Facebook i Youtube na nalogu Lookalno.ba.

Povodom sto dana Vlade KS, otvoren je novi vid direktne komunikacije predstavnika Vlade sa građanima i građankama vezano za postignute rezultate u navedenom periodu. Pored predstavljanja rezultata građani i građanke dobijaju priliku da na događajima nominuju probleme koji su u nadležnosti kantonalne Vlade, te postave pitanja iz različitih sfera djelovanja vlasti.

Na ovaj način i predstavnici vlasti dobijaju povratne informacije od građana i građanki čije interese zastupaju, u kom pravcu dalje da usmjere svoj rad.

Pitanja na temu “Privrede, finansija i zapošljavanja” građanke i građani će moći direktno postaviti ministrima Adnanu Deliću i Davoru Čičiću i ministrici Ivani Prvulović u utorak, 11. maja od 17:00 h kada će ministri i ministrice uživo na Forumu odgovornosti odgovarati na sva pitanja u vezi navedene teme.

Pitanja ministrima i ministrici Kantona Sarajevo moguće je postaviti i ranije putem inboksa Facebook stranice Lookalno.ba ili maila lookalno.ba@gmail.com, te u toku trajanja događaja na linku za prijenos uživo u komentarima na Facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba.

Centri civilnih inicijativa (CCI) organizuju Forume odgovornosti sa premijerom, ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo povodom 100 dana rada Vlade Kantona Sarajevo. Organizovanjem Foruma odgovornosti nastoji se omogućiti dvosmjerna komunikacija između građana i predstavnika i predstavnica u vlasti koja je od izuzetne važnosti u demokratskom društvu.

Do sada su održana dva Foruma odgovornosti, a ostale možete pratiti svakog utorka u maju od 17:00 h.

Putem Facebook i web stranice Lookalno.ba dostupni su snimci održanih foruma kao i detaljnije informacije o predstojećim događajima.