Nastavlja se Premijer liga BiH: mostarski derbi, Borac lovi prvu poziciju

Danas se igraju četiri utakmice 29. kola M:tel Premijer lige, a najviše pažnje privlači gradski mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Zrinjski se prošlo kolo okliznuo i napravili su veliki korak unazad u borbi za Evropu. Široki se trenutno nalazi na četvrtom mjestu i “bježe” Plemićima samo dva boda, pa će sigurno pobjeda u ovom derbiju biti imperativ za njih.

S druge strane, Velež ove sezone igra odlično i nisu dugo vremena izgubili, pa su čak došli i u situaciju da se bore za titulu. Ako danas ostvare pobjedu stigli bi Sarajevo na samo dva boda četiri kola prije kraja prvenstva.

Sigurno da nas očekuje jako dobra utakmica, oba tima moraju igrati na pobjedu, a gradski derbi je uvijek poseban susret. Tradicija je na strani Zrinjskog, Rođeni nisu slavili Pod Bijelim brijegom već 10 godina, a posljednje četiri godine pobjedom sve susrete na ovom stadionu ostvario je Zrinjski.

Borac danas dočekuje Krupu. Sve osim pobjede za banjalučki tim bilo bi iznenađenje. Krupa se grčevito bori za opstanak i prošlo kolo su titulu “fenjeraša” predali Radniku, sigurno da se neće predati bez ispaljenog metka, ali teško je očekivati da mogu ugroziti Borac u gostima. Borac bi pobjedom ponovo preuzeo prvo mjesto Premijer lige BiH.

U okršaj donjeg dijela tabele u Doboju kod Kaknja igraju Mladost i fenjeraš Radnik. Ako ekipa Mladosti ostvari pobjedu gotovo sigurno bi ostali u ligi, a Radniku je ovo jedna od posljednjih šansi da uhvati priključak za ugroženim klubovima.

Olimpik se danas nada bodovima na gostovanju kod rasterećene Slobode koja je sigurna u sredini tabele bez mnogo šansi za promjenu položaja.

Rezultati i parovi 29. kola:

Petak:

Tuzla City – Sarajevo 1:1

Željezničar – Široki Brijeg 1:3

Subota:

15:00 Mladost – Radnik 

15:00 Sloboda – Olimpik (Moja TV)

16:55 Borac – Krupa (Arena Sport)

19:05 Zrinjski – Velež (Arena Sport)