Nastavlja se Premijer liga BiH: vječiti derbi Sarajeva i Željezničara, Široki dočekuje Zrinjski

Danas se igraju tri utakmice 28. kola M:tel Premijer lige, a očekuju nas dva derbija, sarajevski vječiti derbi i hercegovački derbi.

Nogometaši Sarajeva i Željezničara danas na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igraju novi sarajevski derbi, a mnogo stvari se promijenilo od njihovog zadnjeg susreta. Prije tačno dva mjeseca dva rivala su nakon zimske pauze igrali 0:0, a od tad su nanizali mnogo loših rezultata pa se trenutno oba kluba nalaze u lošoj atmosferi.

Željezničar ne zna za pobjedu od 2. decembra prošle godine, davno su otpali iz utrke za titulu, a izgleda da za svoj stoti rođendan neće ni izaći u Evropu. Amar Osim je platio ceh loših rezultata i dobio otkaz, a na užarenu stolicu je sjeo Blaž Slišković, koji se nije baš proslavio. Popularni Baka je najavio Evropu ali u dva susreta pod njegovom komandnom palicom Željo i dalje ne zna za pobjedu, te je Baka nakon poraza od Olimpika rekao da će sad prioritet biti davati šanse mlađim igračima.

S druge strane Sarajevo je imalo polusezonu iz snova, završili su prvi bez poraza ali u nastavku sve se raspalo kao kula od karata. Prokockali su veliku prednost, u posljednja tri susreta imaju samo jedan bod, to su iskoristili Borac, Velež i Zrinjski koji su se uključili u otvorenu bitku za titulu. Borac je čak i prestigao Bordo tim. Sigurno da bi ih kiks u ovoj utakmici udaljio od titule.

Sarajevo će igrati za titulu, Željezničar za navijače i prestiž, sve u svemu očekuje nas jako dobar susret. Derbi se igra na stadionu “Asim Ferhatović Hase” s početkom u 16:55.

U drugom derbiju, onom koji se igra u Hercegovini, Široki će dočekati Zrinjski. Široki je u maloj krizi, u zadnja četiri kola imaju samo jedan bod, pobjeda bi im dobro došla za samopouzdanje i osiguravanje Evrope. Zrinjski mora igrati na pobjedu da bi ostao u borbi za titulu, derbi u Hercegovini se igra u 19:05.

Treći susret danas nam donosi duel Krupe i Mladosti. Krupa je i dalje fenjeraš lige ali borba za opstanak još nije gotova, pa će sigurno krenuti po pobjedu. S druge strane Mladost se nalazi u jako dobroj situaciji, ali ne smiju se previše opuštati. Susret se igra od 15 sati.

Rezultat i parovi 28. kola m:tel Premijer lige BiH

Petak:

Radnik – Sloboda 1:2

Velež – Borac 1:1

Subota:

15:00 Krupa – Mladost

16:55 Sarajevo  – Željezničar(Arena Sport)

19:05 Široki Brijeg – Zrinjski

Ponedjeljak:

15:00 Olimpik – Tuzla City