Novak Đoković: Nadam se da vakcina protiv Covida neće biti obavezna za tenisere

Svjetski broj jedan Novak Đoković kaže da se nada da vakcina protiv Covid-19 neće biti obavezna za tenisere na turneji.

Razgovarajući s novinarima tokom ovonedjeljnog Serbia Opena, Novak je insistirao da neće otkrivati ​​da li će se vakcinisati u budućnosti i nada se da primanje uboda neće biti obavezno od strane upravnih organa sporta, prenosi CNN.

Mislim da do toga neće doći. Nadam se da neće, jer sam oduvijek vjerovao u slobodu izbora“, rekao je Đoković za Reuters.

A odluku o tome hoću li se cijepiti ili ne, zadržat ću za sebe”. To je intimna odluka i ne želim ulaziti u ovu igru ​​za i protiv vakcina, koju mediji nažalost kreiraju ovih dana. Ne želim da me etiketiraju kao nekoga ko je protiv ili ko je za cjepiva. Neću odgovoriti na pitanje i nadam se da će svi to poštovati“, rekao je popularni Nole.

Đokovićevi komentari dolaze nakon što je ATP izjavio da vakcinisani igrači neće biti klasificirani kao bliski kontakti s onima koji su pozitivno testirani na virus, što znači da će biti manje vjerovatno da će pretrpjeti smetnje tokom takmičenja.

ATP i Ženska teniska asocijacija WTA preporučuju igračima vakcinaciju kada im se ponudi.

Đoković je prošle godine bio pozitivan na koronavirus nakon događaja koji je organizovao u Hrvatskoj.

Srbin je ranije rekao da će se usprotiviti obaveznoj vakcinaciji, ali je kasnije izjavio da će sačekati dodatna pojašnjenja od ATP-a oko njegovih protokola.

Đoković je osvojio Australian Open početkom ove godine i tako osvojio svoju 18. Grand Slam titulu. Također je srušio rekord Rogera Federera  po broju sedmica provedenih kao broj jedan.