Otkočen rad Općinskog vijeća Novi Grad, smanjen iznos za finansiranje političkih stranaka i klubova

Nastavak treće redovne sjednice Općinskog vijeća Novi Grad održan je jučer, a nakon formiranja nove većine i izbora novog rukovodstva, rad Općinskog vijeća Novi Grad je konačno otkočen i na ovom zasjedanju usvojeno je više važnih odluka i inicijativa.

Usvajanjem pojedinih tačaka dnevnog reda jednoglasno pokazalo se kako je izbor novog rukovodstva Općinskog vijeća i formiranje stabilne većine u Općinskom vijeću donio novi kvalitet i otkočio niz procesa.

Tako je jednoglasno usvojen i prijedlog radnih tijela koje je pripremila novoizabrana komisija za izbor i imenovanje nakon samo dva zasjedanja i to u roku od nekoliko dana dok prethodni saziv nije uspio pripremiti ni prijedlog nakon 12 zasjedanja.

Konačno su se stekli uslovi za rad Općinskog vijeća u punom kapacitetu, a već su zasjedale neke od komisija kako bi na vrijeme bile pokrenute procedure dodjele priznanja na dan odbrane općine Novi Grad. Nažalost, dovedeni smo u situaciju da će biti teško sve organizirati za kratko vrijeme, ali ćemo se potruditi da ispoštujemo sve rokove i procedure“, kazao je predsjedavajući Mirza Selimbegović.

Također, na ovoj sjednici jednoglasno je usvojena i inicijativa vijećnice Maje Muftić Dedović da se umanje izdvajanja iz budžeta za političke partije i klubove vijećnika u iznosu od 10 posto.

Na održanoj sjednici Općinskog vijeća usvojena je i inicijativa sa ciljem efikasnog i trajnog rješavanja jednog od gorućih pitanja za mještane Novog Grada – deponije Smiljevići.