PlayStation će dobiti Discord: Sony uskoro pruža gamerima novi vid komunikacije

Kompanija Sony se udružuje s Discordom te planira uskoro ponuditi gamerima novi način komunikacije.

Za one koji ne znaju, Discord je platforma za komunikaciju namijenjena gamerima, ali sve češće se koristi i u druge svrhe poput poslovnih sastanaka, a nekada je i neizostavna aplikacija za timski rad od kuće.

Integracija Discorda u PlayStation Network bi trebala biti gotova početkom sljedeće godine.

Cilj nam je približiti Discord i PlayStation te tako omogućiti prijateljima, grupama i zajednicama druženje, zabavu i lakšu komunikaciju dok zajedno igraju igre“, izjavio je Jim Ryan, direktor i predsjednik Sonyja.

Pojedinosti o tome kako će točno ta integracija izgledati, zasad nisu poznate. Vjerojatno je da će postojati neka vrsta Discord chat sučelja koja će omogućiti komunikaciju na Play Station Networku putem glasa ili teksta, ali i dalje je nejasno hoće li se koristiti aplikacija ili ograničenija implementacija, piše The Verge.

Također, u sklopu nove suradnje, Sony će uložiti neodređenu količinu novca u Discord. Discord je jedna od najvećih internetskih zajednica, broji oko 140 miliona korisnika, a popularizirali su je gameri.

Microsoft je svojevremeno bio vrlo blizu kupovine Discorda za najmanje 10 milijardi dolara, ali pregovori su zaustavljeni, a Discord je umjesto toga odlučio ostati neovisna kompanija.

Više informacija o tome kako Sony planira integrirati Discord u svoje PlayStation proizvode trebalo bi stići u narednim mjesecima.